Search

Nožový mlýn GRINDOMIX GM 200 Profesionální příprava vzorků potravin

Žádost o nabídku
Produktový list PDF

Jazyk:

Nožový mlýn GRINDOMIX GM 200 je ideálním nástrojem pro mletí a homogenizaci potravin a krmiv. Se dvěma ostrými, robustními noži a výkonným 1 000 W motorem umožňuje rychle a efektivně zpracovat objemy vzorků až do 0,7 litru.  GM 200 je nejen ideální pro homogenizaci látek s vysokým obsahem vody, olejů nebo tuků, ale také se dokonale hodí pro mletí suchých, měkkých a středně tvrdých produktů. Rychlý proces homogenizace bez pozoruhodného nárůstu teploty zajišťuje zachování těkavých složek vzorku.
Díky reprodukovatelnému nastavení parametrů, programů a sekvencí zajišťuje tento mlýn analytické výsledky s minimální směrodatnou odchylkou. Díky těmto vlastnostem a širokému výběru víček a nádob, které umožňují přizpůsobení mlýnu individuálním požadavkům aplikace, je GRINDOMIX GM 200 profesionálním zařízením, které je lepší než jakékoli komerční domácí mixéry.

Standard v potravinářském průmyslu

  • Důkladné zmenšení velikosti a homogenizace celého materiálu vzorku během několika sekund
  • Předběžné mletí a jemné mletí v jednom mlýnu
  • Variabilní rychlost až 10 000 ot/min včetně funkce Boost s 14 000 ot/min pro lepší homogenizaci tuhých a lepivých vzorků
  • Vhodné pro objemy vzorků do 700 ml
  • K dispozici je kryo sada pro kryo mletí se suchým ledem
  • Lze uložit 8 SOP a 4 programové cykly
  • Volitelné gravitační víka nebo redukční víka pro automatické zmenšení objemu mlecí komory
  • Všechny části, které přicházejí do styku se vzorkem, jsou autoklávovatelné

Nožový mlýn GRINDOMIX GM 200 Kryogenní mletí se suchým ledem

Pro zpracování houževnatých nebo elastických materiálů, které nelze homogenizovat při pokojové teplotě, je k dispozici kryo sada, která zajišťuje bezpečné a účinné mletí se suchým ledem. Skládá se ze tří složek:

  • Kryo víko

Spodní část je vyrobena z nerezové oceli, boční otvory umožňují odpařování CO2 během kryogenního mletí; horní část je standardní PP víko.

  • Nádoba z nerezové oceli s hroty

Hroty přispívají k důkladnému promíchání vzorku.

  • Celokovový nůž

Tento nůž má 2 čepele a je nezbytný pro kryogenní mletí. Je také vhodný pro mletí tvrdých vzorků.

Nožový mlýn GRINDOMIX GM 200 Snadné a bezpečné ovládání

GM 200 je vybaven 4,3'' dotykovým displejem nabízejícím snadné nastavení parametrů, úložiště SOP a přímým přístupem na webový portál MyRETSCH prostřednictvím QR kódu. Pro běžné operace lze uložit 8 standardních operačních postupů a 4 programové cykly. Před a po mletí lze nádobu s víkem, vloženým nožem a vzorkem vložit a vyjmout jako kompletní jednotku.

Pohodlný 4,3'' dotykový displej

Pohodlný 4,3'' dotykový displej

Přístup na webový portál MyRETSCH

Gravitační víko umožňuje variabilní objem mlecí komory
Gravitační víko umožňuje variabilní objem mlecí komory
Gravitační víko umožňuje variabilní objem mlecí komory
  • Patentované gravitační víko

Automaticky upravuje objem mlecí komory podle měnícího se objemu vzorku.

  • Gravitační víko s přepadovými kanálky

Ideální pro homogenizaci vzorků s vysokým obsahem vody.

  • Mlecí nádoba z nerezové oceli

Minimální opotřebení při zpracování tvrdých vzorků materiálů.

  • Nádoba z nerezové oceli s hroty

Hroty přispívají k důkladnému promíchání vzorku.

  • Redukční víko

Snižuje objem komory na 0,5 nebo 0,3 litru pro optimální homogenizaci malých objemů vzorku.

  • Nůž s pilovým ostřím

Používá se pro obzvláště tuhé vzorky, jako je mastné, vláknité maso.

  • Celokovový nůž

Se 2 noži je vhodný pro kryo mletí a mletí tvrdých vzorků.

  • Kryo sada

Pro homogenizaci lepivých vzorků se suchým ledem

Příslušenství & Další volitelné položky GM 200
slanina

slanina

sladkosti

sladkosti

rajčata

rajčata

rozinky

rozinky

Nejlepší řešení pro Vaší přípravu vzorků najdete v naší aplikační databázi

Ve středu mlecí nádoby se otáčejí dva ostré, robustní nože. V závislosti na směru otáčení se redukce velikosti provádí tupou stranou (předemletí) nebo ostrou stranou (jemné mletí). Nůž je nepřímo poháněn výkonným motorem 1 000 W. Předvolitelná rychlost, která je udržována elektronicky, zajišťuje optimální přizpůsobení individuálním požadavkům aplikace a reprodukovatelné výsledky mletí.

Výhrady k technickému řešení a nedostatkům