Search

Měřicí systém GrindControl

Žádost o nabídku
Produktový list PDF

Jazyk:

Systém GrindControl sleduje a zaznamenává vývoj tlaku a teploty v kulovém mlýně.

Sledování dvou stavových veličin "tlak" a "teplota" poskytuje cenné informace o tom, co se děje uvnitř mlecí nádoby. Systém Retsch GrindControl se používá ke zlepšení přípravy vzorků, například materiálů citlivých na teplotu, ke kontrole koloidních nebo dlouhodobých procesů mletí nebo k úspěšnému provádění syntézy materiálů, jako je mechanické legování nebo mechanochemické procesy.

Systém GrindControl je k dispozici pro planetové kulové mlýny PM 100, PM 300 a PM 400, ale i pro oscilační mlýny MM 500 nano a control a pro mlýn Emax. Systém se skládá z hardwaru pro měření tlaku a teploty a analytického softwaru.

Přehled systému GrindControl

  • Měření teploty v rozsahu od - 25 °C do 90 °C s rozlišením až 0,2 °C.
  • Měření atmosférického tlaku uvnitř nádoby v rozsahu 0 - 5 barů s rozlišením až 50 mbar.
  • Plyny a atmosféry lze přivádět vstupním a výstupním otvorem.
  • Software pro průběžné sledování, zaznamenávání a správu měření.

Výhody díky technologii

  • Použití systému GrindControl je samostatnou operací a nevyžaduje žádné úpravy na mlýně.
  • Modulární konstrukce víka nádoby usnadňuje výměnu mezi různými materiály a velikostmi nádob.
  • Současné sledování naměřených dat až ze dvou modulů GrindControl.
  • Dosah bezdrátového přenosu dat až 5 metrů.
  • Standardní výdrž baterie až 80 hodin.
  • Součástí balení je čisticí příslušenství pro údržbu hardwaru.

GrindControl Výhody měření teploty a tlaku

Sledování a dokumentace teploty a tlaku v mlecí nádobě jsou zajímavé jak pro výzkum, tak pro kontrolu kvality.

Používá se ke zlepšení:

Kvality: Teplota a tlak mohou významně ovlivnit kvalitu konečného produktu zpracovaného v kulovém mlýně. Sledováním těchto dvou veličin lze zajistit kvalitu konečného výrobku.

Efektivity: Vývoj teploty při mletí může významně ovlivnit výsledek mletí materiálu, protože některé vlastnosti materiálu závisí na teplotě. Sledováním aktuální teploty lze zajistit, aby byl vzorek rozemlet za optimálních podmínek.

Bezpečnosti: Během procesu kulového mletí může docházet k vysokým teplotám a tlakům, které mohou být potenciálně nebezpečné. Sledování teploty a tlaku může zajistit, že proces kulového mletí zůstane ve stanovených mezích.

Detekce chyb: Náhlá změna teploty nebo tlaku při procesu mletí v kulovém mlýně může znamenat, že proces mletí neprobíhá optimálně. Průběžným sledováním těchto parametrů lze včas odhalit odchylky, což umožňuje rychle identifikovat a odstranit potenciální problémy.

Při přípravě teplotně citlivých materiálů k analýze je důležité zajistit, aby se analyzované látky během homogenizace zahříváním nezměnily. Pokud například teplota během mletí stoupne nad 40 °C, může dojít ke změně API, vitamínů nebo těkavých složek.

Při mokrém mletí se teplota uvnitř nádoby výrazně zvyšuje v důsledku vysokého příkonu energie a delší doby mletí. Kromě toho mohou být vysoké i hodnoty tlaku, například při použití alkoholů jako disperzního média. Sledování teploty a tlaku pomáhá zajistit bezpečnější provoz a usnadňuje řízení procesu.

Při použití kulových mlýnů k přeměně chemických procesů jsou pro dosažení požadovaných vlastností konečného produktu vyžadovány specifické teplotní nebo tlakové podmínky. Měření tlaku a teploty lze použít ke studiu podmínek, za nichž probíhají konkrétní reakce.

Příklady aplikací:tablety

Příprava vzorků - pilulek - s řízenou teplotou

Příklady aplikací:

Sledování teploty a tlaku při mokrém mletí

Příklady aplikací: Sledování teploty mechanochemických reakcí

Sledování teploty mechanochemických reakcí

Nejlepší řešení pro Vaší přípravu vzorků najdete v naší aplikační databázi

Princip funkce

Ve víku je integrován vysílač, který vysílá signály z tlakových a teplotních čidel do přijímače připojeného k počítači. K přenosu se používá zabezpečený standardní průmyslový protokol. Pro zjištění teploty uvnitř mlecí nádoby je teplotní čidlo tepelně odděleno. K ochraně snímače tlaku před znečištěním se používá filtr.

Software GrindControl je intuitivní srozumitelný program, který umožňuje sledovat měřené veličiny v reálném čase a dosahovat naměřených hodnot. Naměřená data přenesená do počítače se ukládají ve formě protokolu o měření do seznamu postupných měření a data lze exportovat pro další zpracování.

Monitorování a řízení teploty

GrindControl Technické údaje

Aplikacepressure and temperature measuring on PM 100, PM 300, PM 400, Emax, MM 500 nano/control
Oblast použitíbiologie, chemie / plasty, geologie / metalurgie, medicína / léčiva., potraviny, sklo / keramika, stavební materiály, strojírenství / elektronika, syntéza materiálů / zemědělství, životní prostředí / recyklace
Vstupní materiáltvrdé, středně tvrdé, měkké, křehké, elastické, vláknité
Princip redukce velikosti zrnanáraz, tření
Rozsahy měřenítlak plynu: 0 - 500 kPa (5 barů)
teplota: -25 °C - +90 °C (přesnost 1% pro 0 - 70 °C)
Velikost dávky / vstupní množství*45 ml (MM); max. 220 ml (PM)
Suché mletíano
Mletí za mokraano
Kryogenní mletíano min. -25 °C
Druhy mlecích nádobekScrew-Lock (MM) and EasyFit jars (PM) with integrated safety closure devices
Materiál mlecích nástrojůkalená nerezová ocel, oxid zirkoničitý
Velikosti mlecích nádob125 ml (MM); 250 ml & 500 ml (PM)
Transmission frequency1 /s
RozhraníPC Software "GrindControl-Center" (Bluetooth connection up to 5 m)
Elektrické napájeníbattery (up to 90 h operation time)
Příslušenstvímlecí nádoba, pomůcka pro otevírání, čisticí nástroje, o-kroužek, software pro PC (PC není součástí dodávky), USB-Bluetooth dongle, filtr
Váha nettovíko se senzorovou jednotkou 1660 g (PM); 340 g (MM)
NormyCE
Technické požadavkyPC s min. Windows 10 a USB 2.0
Softwareživé sledování naměřených dat, kompletní protokol o měření, ukládatelné šablony, seznam provedených měření, export dat ve formátu .pdf a .csv
MM = Mixer Mill; PM = Planetary Ball Mill | The GrindControl for the planetary ball mills is only compatible with the EasyFit grinding jars. Grinding jars "comfort" have other dimensions and are not compatible.

Výhrady k technickému řešení a nedostatkům